Träning med Argo

Jag tänkte berätta lite mer om vad jag och Argo roar oss med. Argo är som sagt med mig på jobbet som personlig assistent, och jag är väldigt glad att jag har förmånen att kunna göra så. Vad han gör under arbetstid varierar, men personen som jag jobbar med älskar hundar och tycker att det är väldigt roligt att ta promenader och leka med Argo, så han har långt ifrån tråkigt. Vi tränar också lite smått på att han ska hjälpa till med saker, mest för att det är roligt, som till exempel att tända lampor, öppna skåp och hämta saker. Att hämta saker är Argos paradgren, det gäller bara att få honom att förstå vad det är han ska hämta…

När vi inte jobbar så sysslar vi också en del med apportering, men då i form av så kallade ”dummys” som jag kastar eller lägger ut i skogen, på en äng eller var vi nu befinner oss. Det är en berikande träning för Argo som ju är en retriever. Vi tränar också lite lydnad på hobbynivå, mest för att få lite variation i träningen.

Spår är en annan sak som vi har provat på och som vi gör ibland. Det är personspår som innebär att jag (eller någon annan) går ett spår som sedan får ligga en timme eller så, och sedan får Argo spåra i sele och långlina. Han är ganska duktig men ibland blir han lite för flamsig och då går han bara på chansning och struntar i att använda näsan. Men det är kul de gånger det går bra!

Leave a response

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *