Smycken för välgörenhet

Snygga smycken från YggdrasilEn sak som börjar bli väldigt populärt nu är smycken för välgörenhet. Här och var poppar det upp armband med texter som f*ck cancer och liknande budskap. Ett exempel är Laila Bagges Mucka Inte-armband där en del av intäkterna går till Ronald McDonald barnfond som står bakom satsningen på Ronald McDonald Hus där svårt sjuka barn får bo tillsammans med sina familjer.

Många har ju något som de brinner lite extra för oavsett om det är forskning mot cancer eller att rädda regnskogen, och jag kan tycka att det är fin gest att bära ett smycke som visar det. Det behöver förstås inte synas heller. Jag har köpt många av mina smycken från Blingit, till exempel ett halsband från Yggdrasil – det ser mest ut som ett vanligt halsband med en kedja och ett hjärta, men köper man ett sådant så planteras ett träd någonstans i världen. Jag bryr mig om miljön så jag tyckte att det smycket passade mig!

Det är förstås inte bara smycken som finns utan också mössor, tröjor och annat med budskap, men just smycken är något som man kan bära utan att det skriker ut allt för mycket. Kläder med sådana budskap har ju en förmåga att vara ganska fula, så jag tycker att smycken är en bra idé för att sprida budskapet och kanske få folk som inte annars skulle skänka pengar att köpa något som bidrar till en bättre värld. Det är ju kanske roligare att köpa något som man själv har glädje av samtidigt som man skänker pengar än att bara lägga pengar i en insamlingsbössa.

Leave a response

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *