Min favoritserie

Min absoluta favoritserie of all times är Scrubs. Det finns många serier som jag tycker är riktigt bra och det är förstås svårt att jämföra olika genrer, men Scrubs är ändå den serie som toppar listan hos mig. Det är i grund och botten en komediserie, men samtidigt så har den också alla andra element som gör en serie bra. Man kan både skratta och gråta med Scrubs och det gör den väldigt speciell. Det är inte bara det här lättsamma och glättiga som många andra komediserier består av utan också mycket som verkligen är mörkt och dystert. Ett stort plus är också att man slipper de fruktansvärda pålagda skratten (som man exempelvis måste dras med i How I Met Your Mother som förutom det är en riktigt bra serie).

Jag älskar handlingen och jag älskar också karaktärerna. Jag har inte direkt någon favorit för alla är så himla bra att det är svårt att välja. Serien består av nio säsonger, och de första åtta är underbara. Den nionde säsongen är seriens skamfläck skulle man säga. Det var egentligen inte tänkt att det skulle bli en nionde säsong, men sedan gjorde man en ändå. Den heter Med School och handlar om läkarstudenter där de vanliga huvudkaraktärerna är lärare och en del (bl.a. Zach Braff) bara gästskådespelar i vissa avsnitt. En stor besvikelse enligt mig. Jag tycker definitivt att serien skulle ha avslutats med det vackra slutet i säsong åtta!

Hur som helst så är som sagt de första åtta säsongerna underbara (med undantag för de nya karaktärerna som kommer i säsong åtta och som sedan också är med i säsong nio). Jag har sett serien säkert 20 gånger och ser den gärna 20 gånger till. Här kommer ett klipp ur ett av mina favoritavsnitt som också är den hundrade avsnittet och som är lite av en hyllning till filmen The Wizard of Oz.

Leave a response

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *