Info om Argo

argoArgo är min golden retriever som är min ständiga följeslagare i vått och torrt. Han är en stor del av mitt liv med tanke på att han är med mig både på fritiden och på jobbet som personlig assistent. Tjejen som jag jobbar hos älskar hundar, och jag tror faktiskt att Argo är mer uppskattat än vad jag är ibland. Det är väldigt roligt att kunna ha med hunden på jobbet, och också väldigt bra med tanke på att Argo annars skulle behöva vara ensam hemma en hel del. Då skulle jag antagligen behöva skaffa dagmatte eller en plats på hunddagis, men nu behöver Argo bara vara ensam när jobbet kräver att jag åker någonstans där Argo inte kan följa med.

Jag har funderat på att utbilda Argo till vårdhund eller något liknande. Det finns olika utbildningar att gå och olika sätt att arbeta med sin hund inom vård, till exempel som en hjälp i rehabilitering, inom vården av personer med demens eller bara som en glädjespridare som inte gör något annat än att finnas till och skänka glädje och sällskap. Men så länge jag har mitt nuvarande jobb så behöver Argo ingen utbildning för att göra sitt jobb som han gör så bra. För honom är ju allt en lek, men samtidigt så är han en klok hund som lätt känner av stämningar och anpassar sig efter det. Är någon glad så är han glad och är någon ledsen så finns han där för att trösta.

Argo älskar som alla andra retrievers att apportera och att bära på saker. Finns det ingen leksak så kan det bli en sko, en vante eller något annat som han hittar. Han tycker också om att bära sitt eget koppel när vi är ute på promenad. Han är helt enkelt en rolig och underbar hund med ett hjärta av guld som charmar alla han träffar!