En av mina favoritfilmer

Den som har läst min presentation här på bloggen vet jag älskar film men att jag ogillar genren action. Det gäller dock inte alla actionfilmer, och faktum är att en av mina favoritfilmer faktiskt räknas som en actionfilm, eller krigsfilm kanske är ett bättre ord, men samtidigt finns det också en väldigt fin berättelse i filmen. Jag pratar om Pearl Harbor från 2001 med Ben Affleck, Josh Hartnett och Kate Beckinsale i huvudrollerna.

Filmen handlar om händelserna innan, under och efter den japanska attacken på Stillahavsflottan Pearl Harbor den 7 december 1941, och samtidigt som det handlar mycket om själva krigandet så handlar det också om stridspiloterna Rafe och Danny och sjuksköterskan Evelyn som hamnar i svåra situationer där kärlek och vänskap ställs på sin spets.

Att filmen berättar om något som faktiskt har hänt på riktigt är en stor orsak till varför jag gillar den, för när det handlar om verkliga händelser så har jag mycket närmare till mina känslor än vad det tomma våldet i ”vanliga” actionrullar ger mig, och dessutom är jag en sucker för sorglig romantik och gråter varje gång jag ser filmen. Jag gillar också att filmen utspelar sig i en annan tid eftersom det gör att man slipper de snabba bilarna och de vräkiga vapnen som moderna actionfilmer ofta består av.

Pearl Harbor är en underbar film som också ger en inblick i verkliga händelser. Har ni inte sett den så tycker jag definitivt att ni ska göra det. Ja, det är en krigsfilm, men den har också en vacker handling som gör den till en otroligt bra film som dessutom också är väldigt välgjord!

Leave a response

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *