Argo hjälper till

Som jag har nämnt tidigare så är Argo ofta med mig på jobbet som personlig assistent. Personen som jag jobbar med sitter i rullstol och kroppen lyder inte riktigt, så det är mycket som jag måste hjälpa henne med. Hon fullkomligt älskar hundar och därför får också Argo vara med och hjälpa till. Vi (eller jag) har lärt honom några saker, så nu kan hon till exempel be Argo att tända eller släcka en lampa utan att jag behöver resa på mig och hjälpa till. Argo kan också öppna skåpluckor och hämta saker (fast ibland är det lite oklart vad han ska hämta, men tv-dosan känner han igen).

Jag tycker förstås att det är jätteroligt att jag får träna hund på arbetstid. Argo är ju ingen servicehund på det viset, men han hjälper definitivt till att sprida glädje i mitt jobb. Det tycker både jag och tjejen som jag jobbar med. Just nu håller vi på att lära Argo att dra av henne strumporna. Det är förstås bara på kul, men samtidigt så hjälper det också henne att bli en aning mer ”självständig”. Om hon kan få av sig strumporna på kvällen utan att jag behöver hjälpa till så är det på något vis en liten vinst för henne.

Jag tror att hon skulle gilla att ha en riktig servicehund, men tyvärr skulle den inte kunna ersätta mänskliga personliga assistenter och då blir det lite överflödigt. Tränade hundar kostar mycket pengar, och så måste man vara lämplig och en massa saker, så Argo är ett stort plus i kanten för henne. Hur kul som helst tycker jag!

Leave a response

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *